Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Anne Lise Marstrand-Jørgensen
Foto: Isak Hoffmeyer

Sunday, August 31, 2008

Den sidste hal

Øverste Kirurgiske som blandt meget andet arrangerer oplæsninger, har fået nyt sted efter Lab er lukket. Det nye sted hedder "Den sidste Hal" og det ligger på Enghavevej 82.

Der skal jeg læse op torsdag d.4.9. klokken 20.

Man kan læse mere om aftenen program på ØK's nye hjemmeside.

Sunday, August 24, 2008

Ord under himlen

Lørdag d.30. august klokken 13 er det tid til "Ord under himlen". Det er et stort anlagt og tilbagevendende oplæsningsarrangement i Kongens Have. Her kan man møde og høre mere end 100 digtere og forfattere, der vil stå rundt omkring på plænerne og læse op. Nogle er etablerede forfattere, andre er endnu ukendte digterspirer. Der vil blive læst digte, noveller, uddrag af romaner, børnebøger og meget mere. Arrangementet slutter med uddelingen af årets forfatterpris ved Herkulespavillonen klokken 17. Bag arrangementet står nogle meget energiske arrangører, der af ren og skær kærlighed til litteraturen sørger for, at enhver der lægger vejen forbi Kongens Have på lørdag vil få en helt speciel og ganske gratis oplevelse. "Ord under himlen" har deres egen blog, hvor man kan læse meget mere om deltagerne.

Jeg skal læse op sammen med min gode ven og kollega, digteren Mikael Josephsen. Mikael kommer rejsende helt fra Thurø for at berige københavnerne med sine ord. Han har udgivet tre suveræne digtsamlinger med smukke, hårdtslående digte samt prosasamlingen "Opløb." Det er en række foruroligende barndomserindringer med titler som "Den gang færingen tapetserede under mors kjole," "Da mors øje blomstrede som en mark," og "Dengang der var en der mistede sit øje mens far blev solbrændt i striber."

Som opvarmning til "Ord under himlen" kan du her læse et af Mikaels digte:

Verden er fantastisk.
En kat gnider på skinnebenet
og pokaler af kød trylles ned fra
hylden. Jeg afskyr jordens tabere,
vinderne med, men har altid et eller
andet væddeløb kørende i hjernen.
Tænk om man kunne gå bagom ligesom
hos købmanden og få det hele skrevet,
alt det der hober sig op i fingrene
og må afdrages med ord som kat og
væddeløb.


Mikael Josephsen Pokalhjertet, Borgen 2000.

Friday, August 15, 2008

Forfatterweb fortsat

Jeg troede, man var nødt til at betale for at logge på forfatterweb, men har på Henriette E Møllers blog fundet ud af, at man kan logge ind via Københavns bibliotekers hjemmeside.

Bor man ikke i københavns kommune, skal man logge på via fjernadgang, og det kan man læse mere om på bibliotekshjemmesiden.

Sunday, August 10, 2008

Forfatterweb

Nu kan man læse et portræt af mig og mit forfatterskab på www.forfatterweb.dk
Det er Signe Juul Kraft, Mediefabrikken/Dagbladet Information, der har skrevet portrættet, analyseret mine romaner og et enkelt digt. Det synes jeg, hun har gjort rigtig fint.

Anbefalinger i fremtiden

Hele foråret har jeg jævnligt anbefalet bøger til P2's Kulturguide, der bliver sendt lørdag formiddag. Fra efteråret vil jeg også af og til anbefale bøger i Kulturguiden på DR2, der vises hver søndag klokken 18.

Det er dejligt at få lov til at anbefale bøger, som jeg selv holder af. Dejligt, at få lov til at vælge de bøger, som har givet mig oplevelser, jeg gerne vil dele med andre. Og dejligt at kunne få lov til at være entydigt positiv, hvilket naturligvis ikke sker lige så ofte, når jeg anmelder bøger til Berlingske.

Anbefaling - kærlighed, død og frosne fugle

Jeg har netop læst Dorthe de Neergaards meget fine og meget grumme roman "Eventuelle pårørende." Neergaard har skrevet flere børnebøger, og er nu debuteret som voksenforfatter. I romanen møder vi hjemmehjælperen Helle, der samler døde fugle i sin fryser og sørger for at give dem en smuk begravelse. Helst to og to i et sært kærlighedsbesværgende ritual. Helle har et forfærdeligt plaget sind og en ubærlig tung bagage. Fortællingen er i sandhed besynderlig, men Dorthe de Neergaard formår med sit fine sprog og sin sikre tone, at trække læseren ind i Helles mærkelige og skæve verden. Det er en uhyggelig og rystende roman, skarpt ciseleret og medrivende fortalt.