Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Anne Lise Marstrand-Jørgensen
Foto: Isak Hoffmeyer

Tuesday, November 16, 2010

Bogforum og Holger Drachmann

I weekenden var der Bogforum igen. Det var præcis lige så hektisk og sjovt og udmattende, som det plejer at være. Lørdag blev jeg interviewet af Mikael Linde på Litteratursidens stand, søndag af Ann Mariager i bogcaféen.

Ann og jeg kender hinanden i forvejen. Vi mødtes i foråret 2009 på fantastiske Klitgaarden i Skagen, hvor vi begge to havde fået et skriveophold. Dengang sad jeg og skrev Hildegard færdig. Det var en meget disciplineret uge med lange skrivedage. En enkelt gang sneg vi os ud og gik på Skagens museum. Bagefter gik vi på Brøndums hotel og spiste flødeskumskager og forsøgte at nyfortolke motivet fra et af de billeder vi havde set. Det var Krøyers store maleri Ved kaminilden, hvor Holger Drachmann iført fez, pen og skriveblok sidder foran pejsen i sit nyindrettede atelier i Villa Pax. Det er den store kunstner, der arbejder, så verden må stå stille. Det morede vi os lidt over. Os, der prøver at bygge vores egen Villa Pax mellem ørerne og måtte tage til toppen af Danmark og liste rundt på strømpesokker for at få arbejdsro.

Fotografen hedder Jette, og hun sad også og skrev på Klitgården. Ars Pariendi om håndgreb ved fødsler, men det er en helt anden historie.

1 comment:

A&M said...

Hej Anne Lise,

det er skønt at læse om folk der har været på skriveophold!

Vi var på retreat i de sydfranske bjerge. Det var skønt, der blev læst og arbejdet, og hver dag tog vi også på små ture for at få en opfriskende pause. Vi var på svampetur, samlede spisekastanjer, eller sad i deres levende bibliotek med ild i pejsen. Det hele med udsigt over kastanjeskoven og lyden af rislende bjergkilder. Et perfekt arbejdsophold for folk der har brug at skrive eller på anden vis udfolde sine projekter, og godt kunne tænke sig noget andet end regn og kulde. Besøg refugiet ‘La muse’ hjemmeside her, hvis du kan mærke din indre higen efter et sted med arbejdsro i smukke omgivelser.

Hilsner fra
A&M