Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Anne Lise Marstrand-Jørgensen
Foto: Isak Hoffmeyer

Wednesday, August 8, 2012

August, august

Hver eneste gang, vi når til august, kan jeg næsten ikke tro, det er sandt. At sommeren næsten er forbi, at det bliver mørkere så hurtigt, at børnene skal i skole igen. Det har været en god og lang sommer. Jeg har holdt en oplevelsesrig ferie i USA med min familie. Og så har jeg arbejdet med korrekturen på min kommende roman. Jeg er ikke så vild med den fase. Det er ikke så meget fordi, det kan være kedeligt at skulle det hele igennem en gang til. Det er mere fordi, det endelig går op for mig, at bogen virkelig er færdig og at bordet fanger.

Det er en skrækblandet glæde: Kunne jeg have gjort den bedre? Skulle jeg have valgt at skrive dit eller dat anderledes? Er det virkelig den bog, jeg havde i tankerne?

Jeg genkender heldigvis den store perfektionistiske usikkerhed, der følger det afsluttende arbejde fra alle andre gange, jeg har udgivet en digtsamling eller roman. Det er en del af processen fra idé til bog, det er de sidste krampetrækninger.

Så er jeg endnu engang lykkelig for at have verdens bedste redaktør. På det her tidspunkt er hun kaptajnen med overblikket. Jeg har gjort mit arbejde, jeg drukner i detaljer og tager stilling til kommentarer. Jeg lufter min usikkerhed, den som følger (næsten) enhver skrivende og som kommer til at virke eksistentiel. Hun lytter, beroliger, tager stilling og sørger for, at det hele bliver flettet og ordnet, at den store tidsplan holder - alt det der gør mit manuskript til en bog, som jeg får i hænderne inden alt for længe.

August er også måneden for Louisiana Literature. En skøn litteraturfestival som afholdes på Louisiana. I år er der som sædvanlig mange spændende navne på programmet. Har man billet til Louisiana kan man gå til alle arrangementerne. Man kan også købe en billet til alle dagene. Selv optræder jeg med oplæsning fra min kommende roman søndag d. 26.8 klokken 12 i Giacometti-salen. Umiddelbart efter kan man høre mine digte sat i musik af Jomi Massage. Hendes optræden gentages klokken 16.

Samme dag prædiker jeg i Sankt Jakobs Kirke på Østerbro. Det er klokken 14 og er et led i et samarbejde mellem kirken, Pablo Llambias og Gyldendal, hvor en række danske forfattere får lov til at indtage prædikestolen.

No comments: