Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Anne Lise Marstrand-Jørgensen
Foto: Isak Hoffmeyer

Thursday, September 13, 2012

Nedtælling

Min roman er ankommet, der er tolv dage, til den udkommer. Det er et mærkeligt og særligt øjeblik at have den i hænderne for første gang. Så er den virkelig i verden. Og helt ude af mine hænder.
Ida Balslev-Olesen skal have stor tak for indsatsen med det smukke omslag. På billedet herover kan man ikke se, hvor flot den også er på indersiden af omslaget. Under flapperne finder man nemlig en nattehimmel med månen og Sirius, og det er der også en mening med.

Bagsideteksten lyder sådan her: Hvad man ikke ved beskriver en familie, der går i opløsning i forældrenes ønske om at følge med ungdomsoprørets kærligheds- og frihedsidealer - ikke mindst den seksuelle frigørelse. Romanen handler om forholdet mellem mænd og kvinder og seksualitet gennem generationer, om frihedsdrømme og længslen efter at høre til.

Det er vanskeligt at koge 541 romansider ned til en lillebitte, repræsentativ tekst. Men det ér det, den handler om. Plus en hel del andet.

Familien hedder Horn til efternavn og består af Alice og Eric og deres tre børn, Marie-Louise, Flora og Martin. Det meste af handlingen foregår mellem 1969 og 1975, og der er afstikkere tilbage i tiden til 1940'erne og 1950'erne.

Som om det ikke var nok, kommer der en bog mere om samme familie. Efter planen til næste efterår.


No comments: